Stockholm Klarabergsgatan. Foto: Mostphotos

Utbildning och forskning inom sociologi och demografi

Vi erbjuder högkvalitativa kurser i sociologi på grund-, avancerad och forskarnivå, och i demografi på avancerad och forskarnivå. Vi bedriver även forskning inom både sociologi och demografi av hög internationell kvalitet.

Sociologiska institutionen är rankad bland de 50 bästa institutionerna i världen QS World University Rankings 2016. Vi har även nära kopplingar och många samarbeten med ett antal forskningsinstitut vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten, såsom CHESS, SCORE, SOFI och SoRAD.

Sociologiska institutionens arbete leds av en institutionsstyrelse som bland annat beslutar om övergripande frågor av policykaraktär, gör upp handlingsplaner och fastställer kursplaner och kurslitteratur.

Det exekutiva ansvaret för institutionens verksamhet har prefekten (Magnus Nermo) och ställföreträdande prefekt (Charlotta Stern). Till sin hjälp har prefekten, en administrativ chef (Thomas Nordgren), en studierektor för grund- och avancerad nivå (Peter Åkerbäck), en studierektor för forskarnivån (Marie Evertsson) och en biträdande studierektor för samtliga nivåer (Maria Bagger-Sjöbäck).

Läs mer om institutionsstyrelsen här

Kontaktuppgifter till alla våra medarbetare

Media och kommunikation

Sociologiska institutionen
Universitetsvägen 10B, plan 9
Stockholm
Observera att om du kommer från tunnelbanan och går in från norra sidan, står det 14B på ingången till huset där du når oss! Gå rakt fram och ta hissen upp så kommer du rätt.

Institutionen har öppet:
måndag - torsdag kl 07:30 – 18:00,
och fredag kl 07:30 - 17:00 under terminerna.

Sociologiska institutionen
SE - 106 91  STOCKHOLM