Arbete & Välfärd bokomslag. Red: Åke Sandberg
Arbete & Välfärd bokomslag. Red: Åke Sandberg

– Vi är 27 författare i boken som vill ge en gedigen, heltäckande bild och samtidigt spännande perspektiv. En av flera frågor är: Hur robust är modellen att försöka förena värdighet i arbetet med konkurrenskraft?, säger Åke Sandberg. 

Boken belönades redan förra året med Kurslitteraturprisets hederspris, med motiveringen att den på ett gediget sätt ger grundkunskaper samtidigt som den utmanar med nya perspektiv. Kurslitteraturpriset beskriver sig som Sveriges största pris till författare som ger ut ny kurslitteratur. 
 

Förutom redaktören Åke Sandberg har följande kapitelförfattare anknytning till Sociologiska institutionen: Göran Ahrne, Moa Bursell Tina Forsberg, Carl le Grand, Fredrik Movitz, Michael Tåhlin, Irene Wennemo.  
 

Såhär beskrivs boken av förlaget Studentlitteratur: ”Arbete & välfärd ger en empiriskt och teoretiskt grundad bild av det svenska arbetslivet, med historiska och internationella utblickar. Managementstrategier presenteras, och framför allt vad de betyder i människors arbete och liv. Boken är förankrad i såväl arbetsorganisation och arbetsplatser, som i ekonomi och arbetsmarknad i stort.” Läs mer om boken här. 
 

Den 3 april presenteras och diskuteras boken vid ett seminarium på ABF-huset i Stockholm. Där medverkar ett tiotal av författarna. Läs mer här, och anmäl dig här!