Södra huset, sett ovanifrån. Foto: Eva Dalin

Sociologi vid Sociologiska institutionen rankas som nummer 33 på topp 100-listan i världen (förra året låg vi på plats 45), och som etta i Sverige. Vi är också högst rankade i Norden och i topp 10 i Europa.

Rankingen sker på på grundval av akademiskt anseende, insitutionernas rykte som arbetsgivare samt vilket genomslag deras forskning har.

QS World University Rankings by Subject

QS Rankings publiceras årligen av brittiska Quacquarelli Symonds (QS). Rankningarna innehåller både internationella och nationella rankningstabeller av universitet och ämnen. QS Rankings anses vara en av de tre mest använda och inflytelserika universitetsrankningarna i världen tillsammans med Times Higher Education World University Rankings och Academic Ranking of World Universities.