Om oss

Drone photo over Frescati southern houses. Photo: Clément Morin

Forskning och utbildning av hög internationell standard

Vi erbjuder en dynamisk forskningsmiljö med många ämnesöverskridande samarbeten och en stark internationell forskningsprofil. Sociologiska institutionen, som grundades 1954, är särskilt framstående inom områdena demografi, familjesociologi, genus och jämställdhet, politisk sociologi, socialpolitik, sociala nätverk och social skiktning.

Forskarna på institutionen är i hög grad aktiva i internationella forskarsammanhang, i storskaliga nationella och internationella forskningsprogram och i internationella nätverk samt på konferenser. Vår forskning publiceras i internationella tidskrifter med stor genomslagskraft, och flera forskare arbetar även som redaktörer för dessa.

De engelskspråkiga master- och doktorandprogram vi erbjuder lockar sökande från många delar av världen. Just nu har vi masterstudenter, doktorander och forskare med bakgrund i minst 15 olika länder.

Vi bedriver forskning inom både sociologi och demografi av hög internationell standard, och rankas konsekvent som en av de 50 främsta sociologiska institutionerna i världen. Vid institutionen finns Stockholms universitet Demografiska avdelning (SUDA), en internationell grupp forskare och doktorander som arbetar med många olika aspekter av befolkningsdynamik (läs mer på SUDA:s egen webb). Demografi är ett av Stockholms universitets ledande forskningsområden.

Stockholms universitet är också värd för ett antal framstående tvärvetenskapliga centra och institut som är nära förknippade med Sociologiska institutionen:

Läs mer om vår organisation här

Kontaktuppgifter till alla våra medarbetare

Media och kommunikation

Kontakta oss

Besöksadress
Sociologiska institutionen
Universitetsvägen 10B, plan 8 och 9
Stockholm
Observera att om du kommer från tunnelbanan och går in från norra sidan, står det 14B på ingången till huset där du når oss! Gå rakt fram och ta hissen upp så kommer du rätt. 

Öppettider
Institutionen har öppet:
måndag - torsdag kl 07:30 – 18:00,
och fredag kl 07:30 - 17:00 under terminerna.

Postadress
Sociologiska institutionen
Stockholms universitet
SE - 106 91  STOCKHOLM

Fakturaadress
Stockholms Universitet
310 Sociologiska institutionen
Box 50741
S-202 70 Malmö
Sverige

Mer information om oss
Bankgiro: 5050-0206
VAT nummer: SE202100306201
Organisationsnummer: 202100-3062