Lisa Lindén, vikarierande lektor i sociologi.
Lisa Lindén, vikarierande lektor i sociologi.

– Plötsligt började jag se samspelet mellan människan och samhället. Hur vi formas av sociala normer men också hur vi kan påverka dem, säger Lisa Lindén, vikarierande lektor i sociologi.

– Jag älskar att undervisa och kommer troligtvis göra det hela livet. Ibland känns det som om jag lär mig lika mycket av studenterna som jag lär dem. Studenterna tänker ut helt nya sätt att lösa problem. Samspelet är väldigt spännande och jag försöker därför blanda teori med praktiska övningar. Vi tar till exempel upp hur genusfrågor påverkar våra liv och hur vi människor formas till vissa beteenden. Vi lär oss att förstå samhället bättre och hur man kan påverka och förändra våra förhållningssätt.

– Jag vill ha mer tid för min forskning i framtiden. Just nu håller jag på med ett forskningsprojekt om digitala medier och hälsoinformation. Kraften i exempelvis sociala medier är så oerhört stark. Nu kan vanliga medborgare föra fram sina åsikter och faktiskt förändra hela samhällen. Sociologi är samhällsrelevant, spännande och lärorikt. Jag välkomnar alla att söka. Sociologi går även utmärkt att kombinera med andra ämnen som exempelvis nationalekonomi. Beroende på vilken inriktning man väljer så finns det många olika arbeten att söka efter avslutade studier. Sociologikompetens behövs i samhället och är väldigt efterfrågad.

Läs mer om alla våra utbildningar i sociologi här!