Tacka JA till din plats för att behålla den

Omkring den 11 juli kommer ditt antagningsbesked från antagning.se.  Vill du behålla din plats eller reservplats behöver du tacka ja till din plats senast den 26 juli. Svaret ges på antagning.se enligt deras anvisningar. På institutionen har vi inte möjlighet att ta emot ditt svar. Om du missar att tacka ja går din plats vidare till en reservplacerad student. För studenter som blivit reservplacerade eller som gjort en sen anmälan kommer antagningsbesked två omkring den 1 augusti. Detta antagningsbesked behöver inte besvaras.

Registrera dig på kursen

Innan du kan påbörja dina studier måste du registrera dig på den kurs du ska läsa.  De flesta studenter kommer att kunna webbregistrera sig under registreringsperioden som inför H19 är 12 augusti - 25 augusti ( mer information om det får du i ett välkomstbrev som kommer att skickas ut via mail under vecka 32).

Så här webbregistrerar du dig: Mellan den 12 augusti och 25 augusti behöver du logga in på Mitt Universitet , gå sen vidare till Mina studier och fliken Aktuell utbildning.  För att kunna logga in på Mitt Universitet måste du första ha aktiverat ditt universitetskonto Det är viktigt att du webbregistrerar dig i tid så att du inte förlorar din plats.

Om du inte har möjlighet att webbregistrera dig eller behöver hjälp med det kan du komma till vår Studentexpedition i rum B980 under följande dag och tid: måndag den 26 augusti klockan 10– 12.

Hitta till Sociologiska institutionen

Så här hittar du till Stockholms universitet och Sociologiska institutionen:
Karta: Universitetsvägen 10.

Reservupprop

Fredag 30 augusti hålls reservupprop. Vi kommer att kalla de aktuella reserverna via mail senast en vecka innan. Tider och lokaler för de olika reservuppropen kommer du att hitta närmare terminsstart i kalendariet.

Scheman och kursbeskrivningar

Kursinformation och scheman hittar du på respektive kurs informationssida under fliken Alla utbildningar - sök efter kursen eller programmet du går och klicka dig vidare till rätt delkurs.

Mondo eller Athena

Stockholms universitet har för närvarande två kommunikationsplattformar. Mondo håller på att fasas ut och alla kurser kommer så småningom använda sig av Athena. Båda systemen är en plattform för kommunikation mellan studenter och lärare. Där kan du hämta och lämna inlämningsuppgifter, få aktuella länkar och kursinformation och kommunicera med lärare och kurskamrater. För att komma in i systemen så behöver du logga in med ditt universitetskonto. Här kan du läsa mer om Athena.

Sociologiska instiutionen använder sig för närvarande av båda plattformarna. Om en kurs använder sig av Athena så ser du det på respektive kurs informationssida under  Alla Utbildningar.