Tacka JA till din plats för att behålla den

Omkring den 12 juli kommer ditt antagningsbesked från antagning.se. Det är då viktigt att du tackar ja till din plats (både ordinarie plats och reservplats) senast den 27 juli för att du ska behålla den. Svaret ges till antagning.se enligt deras anvisningar. På institutionen har vi inte möjlighet att ta emot svar. Om du missar att tacka ja går din plats vidare till en reservplacerad student, så glöm inte detta steg. För studenter som blivit reservplacerade eller som gjort en sen anmälan kommer antagningsbesked två omkring den 2 augusti. Detta antagningsbesked behöver inte besvaras.

Registrera dig på kursen

Innan du kan påbörja dina studier måste du registrera dig på den kurs du ska läsa. De flesta studenter kommer att kunna registrera sig via webbtjänsten Mina studier mellan den 10 augusti och 26 augusti. För att logga in på Mina studier måste du första ha aktiverat ditt universitetkonto, se www.su.se/aktivera  

Så gör du för att webbregistrera dig

Gå till mitt.su.se och sen vidare till Mina studier. En mer utförlig instruktion finns här. Det är viktigt att du webbregistrerar dig i tid så att du inte förlorar din plats.

Om du inte har möjlighet att webbregistrera dig eller behöver hjälp med det kan du komma till vår studentexpedition B980 under följande dag och tid:
tisdagen den 28 augusti klockan 9 – 12

Hitta till Sociologiska institutionen

Så här hittar du till Stockholms universitet och Sociologiska institutionen:
Karta: Universitetsvägen 10.

Reservupprop

Fredag 31 augusti hålls reservupprop. Vi kommer att kalla de aktuella reserverna via mail senast en vecka innan. Tider och lokaler för de olika reservuppropen kommer du att hitta i kalendariet, som du hittar här.

Scheman och kursbeskrivningar

Kursinformation och scheman hittar du på respektive kurs delkurs under fliken Alla utbildningar - sök efter kursen eller programmet du går och klicka dig vidare till rätt delkurs.

Alla ansökningar via antagning.se

När du söker kurser eller program på grundnivå eller avancerad nivå ska du göra det via antagning.se, även sena ansökningar efter 16 april.

Mondo

Mondo är en plattform för kommunikation mellan studenter och lärare. Logga in med ditt universitetskonto på universitetets lär- och samarbetsplattform Mondo. Där kan du hämta och lämna inlämningsuppgifter, få aktuella länkar och kursinformation och kommunicera med lärare och kurskamrater. Fliken för din kurs ligger antingen synlig högst upp på sidan eller under fliken "Mina aktiva sajter".

Det är viktigt att du vidarebefordrar din universitetsmail till din vanliga mail för att du inte ska missa information som läraren skickar ut via Mondo. Detta gör du på www.mitt.su.se under "Kontohanteringar".