Tacka JA till din plats för att behålla den

Omkring den 9 juli kommer ditt antagningsbesked från antagning.se.  Vill du behålla din plats eller reservplats behöver du tacka ja till din plats senast den 24 juli. Svaret ges på antagning.se enligt deras anvisningar. På institutionen har vi inte möjlighet att ta emot ditt svar. Om du missar att tacka ja går din plats vidare till en reservplacerad student.

För studenter som blivit reservplacerade eller som har gjort en sen anmälan kommer antagningsbesked två omkring den  30 juli. Detta andra antagningsbesked behöver inte besvaras.

Registrera dig på kursen

Innan du kan påbörja dina studier måste du registrera dig på den kurs du ska läsa.  De flesta studenter kommer att kunna webbregistrera sig under registreringsperioden som inför H20 är 10 augusti - 23 augusti. Mer information om registrering får du i ett välkomstbrev som kommer att skickas ut via mail under vecka 32.

Det är viktigt att du webbregistrerar dig i tid annars förlorar du din plats.

Så här webbregistrerar du dig: Innan du kan påbörja dina studier måste du registrera dig på den kurs du ska läsa. De flesta studenter kommer att kunna registrera sig via webbtjänsten Ladok för studenter mellan den 10 och 23 augusti  2020. För att logga in på Ladok för studenter måste du första ha aktiverat ditt universitetkonto. Det gör du här www.su.se/aktivera  

Om du inte har möjlighet att webbregistrera dig eller behöver hjälp maila till studentexp@sociology.su.se

Hitta till Sociologiska institutionen

Så här hittar du till Stockholms universitet och Sociologiska institutionen:
Karta: Universitetsvägen 10.

Reservupprop

Mer info kommer att hittas på vår hemsida närmare terminsstart. Vi kommer att maila de aktuella reserverna ca en vecka innan terminsstart via mail (den mailadress de angav på antagning.se). Om det kommer vara på plats eller online är idag oklart.

Scheman och kursbeskrivningar

Kursinformation och scheman hittar du på respektive kurs informationssida under fliken Alla utbildningar - sök efter kursen eller programmet du går och klicka dig vidare till rätt delkurs.

Athena

Athena är Stockholms universitets lärplattform. För att komma åt en kurssajt i Athena måste du ha ett aktiverat universitetskonto och vara registrerad på kursen. För att  få notifieringar/e-post med viktig information om vad som händer på din kurs, meddelande från lärare med mera, så behöver du ändra inställningarna och godkänna att programmet får skicka e-post till din e-postadress med uppdateringar.

Athena bygger på ett program som heter Itslearning och så heter även den mobilapp som hör till och som du kan ladda ner till din mobil. Appen är gratis och finns för såväl iPhone som Android på respektive app store. Om du vill ha notifieringar om vad som händer just på din kurs, meddelanden från lärare med mera så behöver du ändra inställningarna och godkänna att appen får skicka notifieringar.  Mer info finns här.