Sök via antagning.se senast 15 januari 2020

Alla ansökningar ska ske via antagning.se senast 15 januari 2020.  Vi kommer inte att öppna upp våra mastersprogram som ges på engelska i den andra antagningsomgången som öppnar i mars 2020 och stänger 15 april.

Meritvärdering av ansökningar till mastersprogrammen

Vid ansökan till Sociologiska institutionens program i sociologi eller demografi på avancerad nivå sker en meritvärdering av vissa komponenter i din ansökan. Läs mer här.

Antagningsbesked

3 april kommer ditt antagningsbesked på antagning.se. Detta besked har inget svarskrav. Du kommer däremot få  e-post från Sociologiska instiutionen med viktig information vad du behöver göra för att behålla din plats.

Studenter som hamnar på reservplats kommer kontaktas via e-post om plats finnes.

Registrering

Innan du kan påbörja ditt program behöver du registrera dig i augusti. Mer information om registrering kommer här och via e-post närmare augusti 2020. Det är viktigt att du registrerar dig i tid annars så förlorar du din plats.

Hitta till oss

Så här hittar du till Stockholms universitet och Sociologiska institutionen:
Karta: Universitetsvägen 10. Hus B plan 9.

Kursinformation och scheman

Kursinformation och scheman hittar du på respektive kurs delkurs under fliken Alla utbildningar - sök efter kursen eller programmet du går och klicka dig vidare till rätt delkurs.

Athena - kursplattform

Athena är Stockholms universitets nya lärplattform. För att komma åt en kurssajt i Athena måste du ha ett aktiverat universitetskonto och vara registrerad på kursen. Om du vill få notifieringar/e-post med viktig information om vad som händer på din kurs, meddelande från lärare med mera, så behöver du ändra inställningarna och godkänna att programmet får skicka e-post till din e-postadress med uppdateringar.

Athena bygger på ett program som heter Itslearning och så heter även den mobilapp som hör till och som du kan ladda ner till din mobil. Appen är gratis och finns för såväl iPhone som Android på respektive app store. Om du vill ha notifieringar om vad som händer just på din kurs, meddelanden från lärare med mera så behöver du ändra inställningarna och godkänna att appen får skicka notifieringar.  Mer info finns här.