Alla ansökningar via antagning.se

När du söker kurser eller program på grundnivå eller avancerad nivå ska du göra det via webbplatsen antagning.se senast 15 oktober.

Tacka ja till din plats för att behålla den.

Omkring den 10 december kommer ditt antagningsbesked från antagning.se. Det är då viktigt att du tackar ja till din plats (både ordinarie plats och reservplats) senast 16 december för att du ska behålla den. Svaret ges till antagning.se enligt deras anvisningar. På institutionen har vi inte möjlighet att ta emot svar. Om du missar att tacka ja går din plats vidare till en reservplacerad student.
För studenter som blivit reservplacerade eller som gjort en sen anmälan kommer antagningsbesked två 21 december. Detta antagningsbesked behöver inte besvaras.  Det är dock viktigt att du lämnar återbud på antagning.se om du inte vill behålla din plats.

Registrera dig på kursen 4- 11 januari

Innan du kan påbörja dina studier måste du registrera dig på den kurs du ska läsa. De flesta studenter kommer att kunna registrera sig via webbtjänsten Ladok för studenter i perioden 4 jarnuari till 11 januari.För att logga in på Ladok för studenter måste du första ha aktiverat ditt universitetkonto. Det gör du här www.su.se/aktivera  

Så gör du för att webbregistrera dig

Gå till Ladok för studenter och under Aktuell utbildning hittar du den utbildning du kan webbregistrera dig på.

Webbregistreringen är öppen mellan 4 januari - 11 januari. Det är viktigt att du webbregistrerar dig i tid annars förlorar du din plats.

Om du inte har möjlighet att webbregistrera dig eller behöver hjälp med det kan du maila Studentexpeditionen

Hitta till Sociologiska institutionen

Så här hittar du till Stockholms universitet och Sociologiska institutionen:
Karta: Universitetsvägen 10. Hus B plan 9.

Reservupprop

Vi kommer att kalla de aktuella reserverna via mail senast en vecka innan. Hur reservuppropet ska gå till återkommer vi om.

Schema och kursbeskrivningar

Kursinformation och scheman hittar du på respektive kurs delkurs under fliken Alla utbildningar - sök efter kursen eller programmet du går och klicka dig vidare till rätt delkurs.

Athena

Athena är Stockholms universitets  lärplattform. För att komma åt en kurssajt i Athena måste du ha ett aktiverat universitetskonto och vara registrerad på kursen. Om du vill få notifieringar/e-post med viktig information om vad som händer på din kurs, meddelande från lärare med mera, så behöver du ändra inställningarna och godkänna att programmet får skicka e-post till din e-postadress med uppdateringar.

Athena bygger på ett program som heter Itslearning och så heter även den mobilapp som hör till och som du kan ladda ner till din mobil. Appen är gratis och finns för såväl iPhone som Android på respektive app store. Om du vill ha notifieringar om vad som händer just på din kurs, meddelanden från lärare med mera så behöver du ändra inställningarna och godkänna att appen får skicka notifieringar.  Mer info finns här.