Vad gör en sociolog?

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Sociologiska institutionen
  4. Utbildning
  5. Sociologi
  6. Vad gör en sociolog?
Folk som jobbar vid ett bord. Photo by Headway on Unsplash

Vad gör våra studenter i sociologi efter studierna?

Vad jobbar våra sociologer med egentligen? Och hur stor andel av dem fick kvalificerade jobb efter att ha pluggat sociologi? Vår enkät bland tidigare studenter på Sociologiska institutionen har svaren.

Studenter i klassrum framför lärare. Foto: Niklas Björling/Stockholms universitet

Vad tycker våra tidigare sociologistudenter om utbildningen?

Hur bedömer våra tidigare studenter kvaliteten i utbildningen? Och hur stor andel av dem hade nytta av det de fick lära sig på utbildningen senare i sitt arbetsliv? Vår enkät bland tidigare studenter på Sociologiska institutionen har svaren.

Karriär inom sociologi? Tidigare studenter tipsar!

Här berättar tidigare sociologistudenter vad de gör idag, hur de tog sig dit och ger karriärtips till dig som pluggar hos oss eller funderar på att börja läsa sociologi.

Sanna Vanno.

”Sociologi är det perfekta ämnet för människor som är intresserade av andra människor”

Sanna Vanno tog en kandidatexamen i sociologi genom fristående kurser, och jobbar nu som projektledare inom sexualupplysning.

Sofia Härd, alumn från Sociologiska institutionen, Stockholms universitet.

”Jag använder den kunskap jag fått på Masterprogrammet i sociologisk samhällsanalys varje dag”

Vad gör en sociolog? Vår tidigare student Sofia Härd läste både kandidat- och masterprogram i sociologisk samhällsanalys på Sociologiska institutionen. Idag jobbar hon som doktorand på Institutionen för socialt arbete.

Anton Blanck. Foto: Privat

”Sociologisk samhällsanalys ger en bra mix av teori och praktiska kunskaper i statistik"

Anton Blanck jobbar idag på en reklambyrå, efter att ha läst vårt Kandidatprogram för sociologisk samhällsanalys. Studierna i sociologi gav honom nya perspektiv på hur samhället fungerar och hur människor agerar.

Fredrik Högström. Foto: Privat

”Sociologi ger dig konkreta verktyg som du kan använda i arbetslivet”

Fredrik Högström läste vårt Kandidatprogram i sociologisk samhällsanalys kombinerat med 15 högskolepoäng statistik. Idag jobbar han på som analytiker på Telia.

Hiwa Mohtadi. Foto: Privat

"Studierna i sociologi fick mig att tänka mer kritiskt om samhället"

För Hiwa Mohtadi gick vägen till studierna på Sociologiska institutionen via hans tidigare yrke som behandlingsassistent. Han arbetade med ungdomar med problem med brottslighet och ville fördjupa sig. En kandidatexamen i sociologi med breddningsämnet kriminologi blev det naturliga valet.

Malin Remmegård (tv) och Elise Planchard. Foto: Stockholms universitet

Vad gör en sociologistudent?

På uppsatskursen i sociologi får du fördjupa dig i en fråga som du själv väljer. Våra studenter Elise Planchard och Malin Remmegård valde att skriva kandidatuppsats om ett aktuellt ämne – seniorers upplevelser av digitalisering.