Alla ansökningar via antagning.se

När du söker kurser eller program på grundnivå eller avancerad nivå ska du göra det via webbplatsen antagning.se senast 15 oktober.

Tacka ja till din plats för att behålla den.

Omkring den 11 december kommer ditt antagningsbesked från antagning.se. Det är då viktigt att du tackar ja till din plats (både ordinarie plats och reservplats) senast 17 december för att du ska behålla den. Svaret ges till antagning.se enligt deras anvisningar. På institutionen har vi inte möjlighet att ta emot svar. Om du missar att tacka ja går din plats vidare till en reservplacerad student, så glöm inte detta steg. För studenter som blivit reservplacerade eller som gjort en sen anmälan kommer antagningsbesked två 20 december. Detta antagningsbesked behöver inte besvaras.  Det är dock viktigt att du lämnar återbud på antagning.se om du inte vill behålla din plats.

Registrera dig på kursen - senast 13 januari

Innan du kan påbörja dina studier måste du registrera dig på den kurs du ska läsa. De flesta studenter kommer att kunna registrera sig via webbtjänsten Mina studier mellan den 7 januari och 13 januari 2019. För att logga in på Mina studier måste du första ha aktiverat ditt universitetkonto. Det gör du här www.su.se/aktivera  

Så gör du för att webbregistrera dig

Gå till mitt.su.se och sen vidare till Mina studier. En mer utförlig instruktion finns här.

Webbregistreringen är öppen mellan 7 januari - 13 januari. Det är viktigt att du webbregistrerar dig i tid annars förlorar du din plats.

Om du inte har möjlighet att webbregistrera dig eller behöver hjälp med det kan du komma till vår studentexpedition B980 under följande dag och tid: måndag 14 januari klockan 9 – 12

 Hitta till Sociologiska institutionen

Så här hittar du till Stockholms universitet och Sociologiska institutionen:
Karta: Universitetsvägen 10.

Reservupprop

Vi kommer att kalla de aktuella reserverna via mail senast en vecka innan. Tider och lokaler för de olika reservuppropen kommer du att hitta i kalendariet, som du hittar här.

Schema och kursbeskrivningar

Kursinformation och scheman hittar du på respektive kurs delkurs under fliken Alla utbildningar - sök efter kursen eller programmet du går och klicka dig vidare till rätt delkurs.

Mondo

Mondo är en plattform för kommunikation mellan studenter och lärare. Logga in med ditt universitetskonto på universitetets lär- och samarbetsplattform Mondo. Där kan du hämta och lämna inlämningsuppgifter, få aktuella länkar och kursinformation och kommunicera med lärare och kurskamrater. Fliken för din kurs ligger antingen synlig högst upp på sidan eller under fliken "Mina aktiva sajter".

Det är viktigt att du vidarebefordrar din universitetsmail till din vanliga mail för att du inte ska missa information som läraren skickar ut via Mondo. Har du inte gjort det så gör du detta på www.mitt.su.se under "Kontohanteringar".