Vi är värd för den 7:e konferensen för Sociology of Emotions Research Network  (RN11) den 25-27 augusti 2016 på Stockholms universitet. Konferensen anordnas inom ramen för the European Sociological Association.

Under konferensen kommer en doktorandworkshop att hållas med Åsa Wettergren och Christian von Scheve den 24:e augusti

Vi är glada över att meddela att professor Monique Scheer kommer att hålla inledningsanförandet (keynote address) på årets konferens. Professor Scheer är professor i historie- och kulturantropologi vid universitetet i Tübingen. Hennes huvudsakliga forskningsintressen ligger i religion och religiös praxis, särskilt i Tyskland, och mer nyligen i känslornas teori och historia.

I denna senare strävan har professor Scheer närmat sig känslor från ett praktikteoretiskt perspektiv, och hävdar att känslor bäst kan ses som "känslomässiga metoder", främst med utgångspunkt i Bourdieus arbete och hans konceptualisering av begreppet habitus.

För den intresserade finns hennes paper från 2012 att läsa här, där hon utvecklar denna positionering vidare.

Abstracts

Här nedan hittar du alla abstracts till konferensen samlade i en pdf:

Schema och program

Hela programmet finns att ladda ner här:

Program 7th Midterm Conference of the ESA RN Sociology of Emotions (157 Kb) (.pdf)

Boende, transport och övrig information

Du hittar all information om hotell, transport och hur man hittar till oss på vår engelska sida som uppdateras löpande.

Registrering

Registreringen till konferensen är nu stängd.